Vaalitulos oli meille Vihreille torjuntavoitto. Viime kerralla tehtyä huipputulosta ei pystytty pitämään – olemme menettäneet kannattajia, puolueen hallitusvastuu painaa ja Perussuomalaisten kyky tuoda uusia äänestäjiä uurnille vie ääniosuutta meiltäkin, vaikka yhteisiä äänestäjiä puolueiden välillä onkin vain vähän. Tätä taustaa vasten kuusi valtuutettua oli ilahduttava tulos. Sen myötä pääsin myös itse 1. varavaltuutetuksi sen sijaan, että olisin jäänyt edellisten vaalien tapaan toiselle varasijalle. 1. varavaltuutetun paikalla on merkitystä – pääsen osallistumaan valtuuston iltakouluihin, tulen olemaan aktiivisesti läsnä valtuustoryhmän kokouksissa ja varmasti myös mukana joissain valtuuston kokouksissa.

Tuloksessa näkyi taas se, että miesten keräämä ääniosuus jäi meillä Vihreillä harmittavan pieneksi. Oma äänimäärä kasvoi hieman viime kerrasta ja suhteutettuna Vihreiden pienempään äänipottiin, osuuteni kerätyistä äänistä kasvoi selkeästi. Olinkin oikein tyytyväinen omaan tulokseeni, vaikka toki tavoitteenani olikin päästä läpi varsinaiseksi valtuutetuksi. No, kansa päätti ja saimme aidosti loistavat valtuutetut. Itselleni jää hieman enemmän aikaa muihin asioihin ja pääsen kuitenkin mukaan valtuustoryhmän keskusteluihin. Luottamuspaikkaneuvotteluissa sain myös läpi oman toiveeni ja minua esitetään elinympäristölautakunnan varajäseneksi. Kaavoitus- ja kaupunkikehitys on erityinen kiinnostuksen kohteeni, joten odotan tulevaa innolla.

Kiitos kaikille minua äänestäneille. En meinaa käsittää, että teitä oli melkein sata ja luulen tuntevani teistä hyvin harvan. Omat verkostoni Kangasalla ovat lopulta varsin ohuet. Lupaan yrittää olla luottamuksenne arvoinen.