Yksi vaalitavoitteistani on edistää rohkeampaa ja tiivimpää rakentamista Kangasalla joukkoliikenteen peittoalueella. Nauhataajaman aluetta on tiivistetty ja kaupungin kaavoitusstrategia lähtee sen kehityksen jatkamisesta. Välillä vain tuntuu, että tekeminen on kovin varovaista.

Neljä vuotta sitten kuntavaalien alla nostin esiin S-marketin ja Lahdentien välisen alueen menetettynä mahdollisuutena. S-marketin naapurina sijainneen rautakaupan tilalle oli kaavoitettu taloja, jotka ovat nyt valmistumassa ja näyttävät tältä.

 

Talot sinänsä näyttävät ihan asiallisilta ja ilahduttavaa on, että niiden myötä Kangasala saa ensimmäiset opiskelijoille varatut asuntonsa. On vain mielestäni käsittämätöntä, että alueen mahdollisuuksia heitetään hukkaan kaavoittamalla sille taloja, jotka olisivat kuin kotonaan uneliaan lähiökadun varrella.

Lahdentien liittymä, yhteys Ranta-Koivistoon ja Liuksialaan sekä S-Market olisivat tarjonneet mahdollisuuden kaavoittaa liiketiloja ja asuntoja yhdistäviä rakennuksia, jotka olisivat olleet jotain muuta kuin erillistaloja toisiaan vasten olevine ikkunoineen. Havainnollistavana esimerkkinä esim. Tampereelle Jankan liikekeskuksen yhteyteen toteutetut rakennukset, jotka tarjoavat julkisen puolen ohikulkijoille ja suojaisan yksityisen puolen asukkaille.

Kaarina maununtyttären tien varrella ja S-marketin suunnalla rakennusten alakerroksissa olisi ollut loistavia paikkoja liiketiloille. Nyt saatiin kolme kerrostaloa, jotka tarjoavat hyvällä sijainnilla asumista, mutta menetettiin mahdollisuus sille, että tuo alue voisi tarjota jotain kaikille muillekin kaupungin asukkaille. Mitä enemmän suljemme kaupunkitilaa hyviltä sijainneilta, sitä enemmän menetämme mahdollisuuksia kehittää lähipalveluita ja tarjota yrityksille mahdollisuuksia synnyttää liiketoimintaa kangasalaisten palvelemisen ympärille.

Paloaseman suunniteltu siirto Kallion alueelle tulee olemaan uusi mahdollisuus tehdä tuolle alueelle muutakin kuin asumista. Toivotaan, että silloin ollaan hereillä niin valtuustossa kuin asiaa käsittelevässä lautakunnassa.

Yksi vaalitavoitteistani on edistää rohkeampaa ja tiivimpää rakentamista Kangasalla joukkoliikenteen peittoalueella. Nauhataajaman aluetta on tiivistetty ja kaupungin kaavoitusstrategia lähtee sen kehityksen jatkamisesta. Välillä vain tuntuu, että tekeminen on kovin varovaista.

Neljä vuotta sitten kuntavaalien alla nostin esiin S-marketin ja Lahdentien välisen alueen menetettynä mahdollisuutena. S-marketin naapurina sijainneen rautakaupan tilalle oli kaavoitettu taloja, jotka ovat nyt valmistumassa ja näyttävät tältä.

 

Talot sinänsä näyttävät ihan asiallisilta ja ilahduttavaa on, että niiden myötä Kangasala saa ensimmäiset opiskelijoille varatut asuntonsa. On vain mielestäni käsittämätöntä, että alueen mahdollisuuksia heitetään hukkaan kaavoittamalla sille taloja, jotka olisivat kuin kotonaan uneliaan lähiökadun varrella.

Lahdentien liittymä, yhteys Ranta-Koivistoon ja Liuksialaan sekä S-Market olisivat tarjonneet mahdollisuuden kaavoittaa liiketiloja ja asuntoja yhdistäviä rakennuksia, jotka olisivat olleet jotain muuta kuin erillistaloja toisiaan vasten olevine ikkunoineen. Havainnollistavana esimerkkinä esim. Tampereelle Jankan liikekeskuksen yhteyteen toteutetut rakennukset, jotka tarjoavat julkisen puolen ohikulkijoille ja suojaisan yksityisen puolen asukkaille.

Kaarina maununtyttären tien varrella ja S-marketin suunnalla rakennusten alakerroksissa olisi ollut loistavia paikkoja liiketiloille. Nyt saatiin kolme kerrostaloa, jotka tarjoavat hyvällä sijainnilla asumista, mutta menetettiin mahdollisuus sille, että tuo alue voisi tarjota jotain kaikille muillekin kaupungin asukkaille. Mitä enemmän suljemme kaupunkitilaa hyviltä sijainneilta, sitä enemmän menetämme mahdollisuuksia kehittää lähipalveluita ja tarjota yrityksille mahdollisuuksia synnyttää liiketoimintaa kangasalaisten palvelemisen ympärille.

Paloaseman suunniteltu siirto Kallion alueelle tulee olemaan uusi mahdollisuus tehdä tuolle alueelle muutakin kuin asumista. Toivotaan, että silloin ollaan hereillä niin valtuustossa kuin asiaa käsittelevässä lautakunnassa.